Collectief ROEM en Museum de Lakenhal slaan de handen ineen voor een expositie die perfect past bij de huidige tijden. Please Don’t Touch is een route van 12 werken, verspreid door het centrum van Leiden. De makers van ROEM schijnen hierin hun licht op de huidige crisis: van fobiën tot huidhonger en sprookjes voor volwassenen. Please Don’t Touch is van 15 t/m 22 mei te zien.

Museum De Lakenhal vroeg zich begin maart af hoe de jonge kunstenaars van Stichting ROEM de COVID-19 crisis ervaren. Dit resulteerde in een samenwerking: Please Don’t Touch. De kunstenaars van ROEM exposeren in de buitenlucht van Leiden hun artistieke reflecties, visualisaties en reacties op deze uitzonderlijke tijd. De werken zijn, net als de kunstenaars van ROEM, multidisciplinair. Beeldend werk, fotografie, poëzie, illustratie en meubilair manifesteren zich in thema’s gerelateerd aan COVID-19. De geluiden van de crisis, schijnveiligheid, stilstand en smetvrees, de (publieke) ruimte, huidhonger en meer.

ROEM Plase don't touch

Van 15 tot en met 22 mei zijn de werken te zien in de buitenlucht van Leiden. Op 15 mei om 12:00 uur zullen Wethouder Yvonne van Delft en Meta Knol, directeur van Museum de Lakenhal, een fietstocht afleggen van kunstwerk naar kunstwerk. Zelf de route volgen kan met bovenstaande kaart.

Bij de expositie hoort een boekje waarin de kunst nader wordt toegelicht en de makers worden geïnterviewd. Dit boekje bestellen en daarmee ROEM steunen kan via www.roemleiden.nl.

Sophie Jansen

Sophie Jansen

Andere berichten

Anne van den Dool
oktober 31, 2022
Anne van den Dool
september 19, 2022
Anne van den Dool
augustus 10, 2022