Wat gebeurt er als je 100 kunstenaars vraagt wat thuis voor hen betekent en de antwoorden verzamelt in een boek?

Het antwoord op deze vraag is momenteel tot 1 november te bewonderen in Museum De Lakenhal, waar ‘onze’ Roos Tulen het project ‘THUIS’ exposeert. De expositie is samengesteld vanuit haar filosofie genaamd ‘Articipation’, die uitgaat van de kracht van het collectief. Dit onderzoek naar thuis, neemt de vorm aan van een verzameling van werken die de interpretaties van de individuele makers overstijgt.

Deze expositie worden zal binnenkort verwerkt in een publicatie, zodat al deze bijzondere verhalen en kunstwerken zullen worden vereeuwigd. De publicatie zal de vorm aannemen van een prachtig en artistiek boek waarbij de pagina’s op Japanse wijze worden gevouwen waardoor er een unieke ervaring én verrassingseffect wordt gecreëerd voor de lezer. Deze exclusieve publicatie zal dienen als de belichaming van een veelkleurig, dynamisch en collectief thuisgevoel in deze bijzondere tijd.

Een terugkerend thema in het werk van Tulen is de ervaring van het begrip ‘thuis’. Volgens haar is niets zo persoonlijk als het gevoel van thuis, en tegelijkertijd is het een universeel gevoel. Met het project THUIS wil Tulen ruimte bieden aan ervaringen van zwerven, zoeken, verbouwen en verlangen maar ook van koesteren, onderhouden, veiligheid en liefde.

Dit project wordt gerealiseerd middels een crowdfunding campagne, waarmee je het project kunt steunen én alvast een exemplaar van het boek kunt bemachtigen. Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.voordekunst.nl/projecten/10959-thuis-2#het-verhaal of https://www.roostulen.nl.

Roos Tulen

Roos Tulen

Andere berichten

Anne van den Dool
oktober 31, 2022
Anne van den Dool
september 19, 2022
Anne van den Dool
augustus 10, 2022