Het land ligt stil, we blijven thuis. Voor de culturele sector – zowel voor werknemers, zelfstandigen en instellingen – heeft de huidige situatie grote gevolgen. Hieronder enkele belangrijke links om op de hoogte te blijven.

Minister Van Engelshoven (Cultuur) heeft  vrijdagmiddag 27 maart maatregelen bekendgemaakt om de Nederlandse cultuursector te steunen. Zie het nieuwsbericht op de OCW-site. Lees vooral ook de complete brief, die veel extra informatie bevat.

Financiële steun aanvragen als ZZP’er? Het kan nu! De Kunstenbond zette alle informatie op een rijtje.

Gemeente Leiden
Het infopunt voor ondernemers, waaronder ZZP’ers, vind je hier.

Rijksoverheid
Het centrale informatiepunt vind je hier.

Ministerie van OCW
Minister van Engelshoven schreef een brief over de gevolgen van de coronacrisis voor de sector en de maatregelen waaraan gewerkt wordt. Lees de brief hier.

Kunstenbond
Raakt de huidige crisis jou als ZZP’er in de culturele/creatieve sector? Meld het hier!

Kunsten ’92
Deze organisatie is een onderzoek gestart naar de gevolgen van de crisis voor de sector. Lees hier de brief die zij stuurden aan minister van Engelshoven en lees hier meer over de acties die zij ondernemen.

De nieuwsbrief over de taskforce van Kunsten ’92 lees je hier.

Culturele en creatieve sector roept kabinet op tot overbruggings- en garantiefonds – lees hier meer, inclusief de noodoproep aan minister van Engelshoven.

Kamer van Koophandel
Het ‘coronaloket’ vind je hier.

FNV Zelfstandigen
Mede op verzoek van de overheid heeft FNV Zelfstandigen een vragenlijst opgesteld waarin ze alle ervaringen van zzp’ers bundelen. De lijst invullen kan hier.

ZZP Nederland
Hier vind je de pagina met alle belangrijke updates voor ZZP’ers. Op vrijdag 27 maart worden de definitieve maatregelen van de overheid hier gepubliceerd.

Blaauwberg
Corona: wat komt hierna? Lees hier de uitgebreide nieuwsbrief.

De Federatie van Werkgeversverenigingen in de Cultuur
In een brief aan minister-president Rutte en VNG-voorzitter Van Zanen wordt de volgende oproep gedaan: ‘Steun de gemeentelijk gefinancierde culturele organisaties en niet-gesubsidieerde culturele organisaties die veelal draaien op vrijwilligers met financiële bijdragen van de rijksoverheid.’ De brief vind je hier.

leidsCement

leidsCement

leidsCement is een nieuw online makersplatform voor nieuws, projecten en events voor de Leidse culturele sector.

Andere berichten

leidsCement
maart 31, 2020
Sophie Jansen
maart 31, 2020
leidsCement
maart 30, 2020