Een cultureel platform oprichten om de Leidse cultuursector te verbinden en om hedendaagse cultuurmakers zichtbaarder te maken in de stad, dat was een jaar geleden ons doel. Dat de stad slechts een maand nadat we live gingen opeens ‘op slot’ ging hadden we niet helemaal zien aankomen. Dat 2020 voor de cultuursector een gigantische uitdaging zou worden zeker ook niet.

Nu, bijna een jaar verder, kijken we toch met plezier terug op het eerste jaar van LeidsCement. Want laten we eerlijk zijn: cultuurmaker word je niet omdat je van stabiliteit en voorspelbaarheid houdt. Wij zijn heel blij om tijdens de coronacrisis een informerende, stimulerende en faciliterende rol te hebben kunnen spelen. En om tussen de bedrijven door ook ‘gewoon’ aan ons netwerk te hebben kunnen bouwen en artikelen te publiceren. Dat hebben we kunnen doen met behulp van jullie allemaal, maar dankzij een aantal mensen en partijen in het bijzonder.

Ten eerste: de redactie van LeidsCement en iedereen die één of meerder artikelen heeft bijgedragen. Ten tweede: Gemeente Leiden, dat snel vertrouwen in LeidsCement toonde en samen met ons het project ‘De Straat Op!’ faciliteerde, waardoor we cultuur naar Leiden toe konden brengen. Dat had niet gekund zonder alle enthousiaste makers die meewerkten en dankzij onze huisregisseur Roos Tulen, die alles op beeld vastlegde. Ook zijn we heel dankbaar voor alle initiatieven die afgelopen jaar zijn ontstaan: van CultHelden tot Wat Nu?!, van online optredens en straatperformances tot De Leidse Burcht. Als sector hebben we laten zien dat we flexibel zijn en dat we helemaal nergens heen gaan.

Terwijl we dit schrijven is het land weer op slot, maar we weten dat het beter wordt. We slaan ons door een moeilijke periode heen, maar betreden 2021 met optimisme. LeidsCement gaat door, cultuur gaat door en we zien elkaar snel.

Gelukkig nieuwjaar!

leidsCement

leidsCement

leidsCement is een nieuw online makersplatform voor nieuws, projecten en events voor de Leidse culturele sector.

Andere berichten

Anne van den Dool
oktober 31, 2022
Anne van den Dool
september 19, 2022
Anne van den Dool
augustus 10, 2022