Makers en organisatoren opgelet: ook nu de coronamaatregelen zijn opgeheven is vanuit Gemeente Leiden extra steun beschikbaar voor Leidse makers en organisaties, met als doel de sector extra steun te geven in de nasleep van de crisis.

Aanvragen van deze tijdelijke subsidies is mogelijk tot 1 december 2022. Voor makers geldt een aantal voorwaarden, voor organisatoren gelden drie hoofddoelen: overleven, overbruggen en transformeren. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst tot het beschikbare bedrag op is. Lees hier meer en doe een aanvraag.

Ook landelijk bestaan nieuwe mogelijkheden. De subsidieregeling Samen Cultuur Maken van het Fonds voor Cultuurparticipatie is specifiek gericht op de verbinding tussen het sociaal en het cultureel domein. Meer lezen over deze regeling en een aanvraag doen kan hier.

Na een lange periode van crisis krabbelt de cultuursector weer op. Mede daarom zijn de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van groot belang. Op 14 maart organiseert Cultuurfonds Leiden met meerdere partners daarom het Kennis en Cultuur Debat in Gebr. De Nobel. Deelname is geopend voor alle geïnteresseerden. Lees hier verder.

leidsCement

leidsCement

leidsCement is een nieuw online makersplatform voor nieuws, projecten en events voor de Leidse culturele sector.

Andere berichten

Anne van den Dool
oktober 31, 2022
Anne van den Dool
september 19, 2022
Anne van den Dool
augustus 10, 2022