Alle politieke partijen die in Leiden op de kieslijst staan, ondertekenden gisteravond in de Leidse Schouwburg het Podiumkunsten Stembusakkoord. Leiden vormde hiermee de eerste stad waarin dit stembusakkoord werd getekend. Het Podiumkunsten Stembusakkoord is een initiatief van De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), die hiermee aandacht vraagt voor de uitdagingen waarmee de podiumkunsten kampen.

‘Een enorme stap in de goede richting,’ aldus cultuurmakelaar Guido Marchena. ‘Het is van groot belang om podiumkunsten in onze stad te steunen, juist nu, en ik ben heel blij dat alle partijen zich hier openlijk en positief over uitgesproken hebben. Tevens besef ik dat dit pas een begin is. Als stad van kunst en kennis moeten we de komende jaren duurzaam in de culturele sector blijven investeren. Onze stad verdient podia met ruimte voor onze eigen makers, voor experiment en voor eigen producties.’

In Leiden vond het allereerste ondertekenmoment plaats, de komende dagen worden ook in andere gemeentes in Nederland ondertekenmomenten worden georganiseerd. Bij het ondertekenen waren ook vertegenwoordigers van de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal, Theater Ins Blau, PS | theater, KASSETT, Theaterbolwerk Punch en Cultuurfonds Leiden aanwezig.

De komende gemeenteraadsverkiezingen zullen veel impact hebben op kennis en cultuur in onze stad. Hierom organiseren Cultuurfonds Leiden, Universiteit Leiden, Leiden & Partners en Leiden Kennisstad op maandag 14 maart het Kennis en Cultuur Debat, van 17:00u tot 19:00u in Gebr. De Nobel. Deelnemen is gratis en aanmelden is niet nodig, kijk hier voor meer informatie.

leidsCement

leidsCement

leidsCement is een nieuw online makersplatform voor nieuws, projecten en events voor de Leidse culturele sector.

Andere berichten

Anne van den Dool
oktober 31, 2022
Anne van den Dool
september 19, 2022
Anne van den Dool
augustus 10, 2022