Ongekend Thuis is een podcastreeks gemaakt door ervaringskunstenaar Roos Tulen, waarin ze in gesprek gaat met vijf Syrische Leidenaren.

Roos: ‘Welkom bij Ongekend Thuis, een podcastserie met vijf verhalen van Syrische Leidenaren over het ontvluchten van, zoeken naar en bouwen van thuis. Ik heb deze mensen vijf jaar geleden ontmoet toen zij aankwamen in Leiden, nadat ze hun thuis in Syrië moesten ontvluchten door oorlog. Ik heb hen stuk voor stuk in mijn hart gesloten. Deze mensen en hun verhalen hebben zo’n diepe impact op mij gemaakt. Ze lieten me nadenken over wat thuis voor mij betekent, wat je nodig hebt om je thuis te voelen en hoe het moet zijn om je thuis te ontvluchten en in een ander land weer op te bouwen. Deze podcast neemt je mee in verhalen over oorlog en verlies, maar ook over verbinding en menselijkheid. Verhalen die verteld moeten worden, omdat ze ertoe doen.’

Baha

In de derde aflevering hoor je het verhaal van Baha Nasour (50). Zij vluchtte in 2015 met haar zoon vanuit Aleppo naar Nederland. Met haar man en twee andere kinderen werd zij pas later in Nederland weer herenigd. In deze aflevering vertelt ze over Aleppo, ‘The Queen’, haar rol als moeder in het AZC en haar liefde voor Leiden.

Roos Tulen

Roos Tulen

Andere berichten

Anne van den Dool
oktober 31, 2022
Anne van den Dool
september 19, 2022
Anne van den Dool
augustus 10, 2022