Cultuur ligt op straat: muurgedichten, schilderingen en sculpturen zijn in de buitenlucht te bewonderen, maar je kunt ook een stuk minder gelikte uitingen aantreffen in het stadslandschap, zoals graffiti, stencils en stickers. Ondanks dat laatstgenoemde officieel verboden zijn en de gemeente deze op bepaalde plekken actief verwijderd, is het haast onmogelijk een stap in Leiden te zetten zonder een sticker waar te nemen.

Ongeacht van wat men ervan vindt, heeft menig stoplicht, transformatorhuisje en straatlantaarn er al aan moeten geloven. Zij dienen inmiddels onder andere als uithangbord voor verschillende Leidse culturele organisaties en bedrijven, als doek voor kunstenaars en illustratoren en tegelijkertijd hebben zij de functie overgenomen van het politiek pamflet. 

De komende tijd wordt iedere week een selectie gemaakt van stickers uit het Leidse, telkens met een andere gemene deler. Deze week: Het dierenrijk.

De schattige viervoeters zijn het hoogtepunt van talloze stadswandelingen en ook aan twee dimensies hebben ze al meer dan genoeg om de show te stelen. Dat blijkt maar weer eens op deze kiekjes van poezen en katers die het niet konden laten om nog even te blijven plakken.

[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”Stickstof #3″]
Kavian Mirzaei

Kavian Mirzaei

NACHTCULTUUR, ALTERNATIEVE MUZIEK

Andere berichten

Anne van den Dool
oktober 31, 2022
Anne van den Dool
september 19, 2022
Anne van den Dool
augustus 10, 2022