Leiden – De Stad, expositie van Marijke Verhoef

Marijke Verhoef exposeert in de galerie van ARS met werk getiteld: LEIDEN – DE STAD.

De stad, de plek waar je woont, werkt, boodschappen doet en een wandeling maakt, is het onderwerp van deze tentoonstelling.

De fascinatie voor de plattegrond, het uitzicht op de oude platanen vanuit haar atelier, maar ook de gebouwen, het groen en het Singelpark, brengt Marijke Verhoef terug tot hun essentie in tekeningen, grafiek en schilderijen. Vaak geabstraheerd tot lijnen, vlakken en kleur, doet zij verslag van wat zij onderweg tegen komt. Je zou haar werk constructief impressionisme kunnen noemen.

Daarnaast zullen ook enkele werken als tegenhanger te zien zijn, werken die Marijke Verhoef maakte naar aanleiding van haar meest recente reis naar het zuiden van de V.S.

De tentoonstelling is te zien in de galerie van ARS van 26 maart t/m 10 april. Te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur; ARS, Pieterskerkgracht 9a, Leiden.                                                                

Opening: zondag 27 maart, 16.00 uur, door Resi van der Ploeg, kunstenaar. Finissage: zondag 10 april, 16.00 uur, “In gesprek met de kunstenaar”, door Nicole Roepers, conservator actuele kunst Museum de Lakenhal.

Datum

mrt 26 2022 - apr 10 2022
Expired!

Tijd

8:00 am - 6:00 pm
Categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.