Schuyt Festival

Vol van muziek: Universiteitsstad Leiden 1700-1800
Vrijdag 10 t/m zondag 12 juni 2022
‘Vol van muziek’ is het thema van de derde editie van het Schuyt Festival Leiden. Universiteitsstad Leiden was in de 18e eeuw letterlijk vol van muziek, alleen al aan de universiteit waren meer dan honderd componisten en musici verbonden.
Het Schuyt Festival vult Leiden drie dagen lang met de muziek die in de 18e eeuw op de pleinen, in de straten en zalen van de stad geklonken heeft. Maak tijdens de concerten kennis met schitterend werk van componisten die destijds in Leiden actief waren. Proef de rijke geschiedenis en ontdek de muzikale verhalen van de universiteitsstad. Ontdek ook hoe een zoon van Leiden de componisten Haydn, Mozart én Beethoven wist te inspireren met zijn kennis en enthousiasme!
Bijzondere historische locaties in de Leidse binnenstad vormen het decor voor het festival. Zo is er een concert in het Huis van de Passer, de zetel van de oudste vrijmetselaarsloge van Leiden en een presentatie in Museum De Lakenhal. Ook buiten kunnen bezoekers verrassende muzikale ontdekkingen doen op plekken waar je het niet verwacht. Zelf meeblazen, tokkelen of strijken behoort tot de mogelijkheden tijdens één van de festival-workshops (vooraf inschrijven). Verdieping en context wordt geboden tijdens diverse lezingen.
De Van Swieten Society, La Barca Leyden, Ensemble Praetorius en musici als gitarist Jelma van Amersfoort, fortepianist Bart van Oort en beiaardier Levina Pors staan garant voor een muzikale ervaring om niet te missen.
Nadere informatie en kaartverkoop: www.schuytfestival.nl / info@schuytfestival.nl

Datum

jun 10 - 12 2022
Expired!

Labels

uitagenda
Categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.