Theater na de Dam: Herdenken en Bevrijden (livestream)

Herdenken gaat door, ook nu! De Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal presenteren, in samenwerking met CultHelden, een speciaal theaterprogramma op 4 mei. Een programma vol geschiedenis en muziek, over het belang van herdenken en vieren – wanneer en hoe dan ook.

 

Op het programma:

De Leidse Schouwburg werd tijdens de Tweede Wereldoorlog regelmatig bezocht door Duitsers die er in de avond vertier zochten. Terwijl zij in de zaal zaten, werd er achter de schermen door het verzet hard gewerkt aan het drukken van voedselbonnen en het vervalsen van papieren. De livestream neemt je mee terug in de tijd en geeft je een unieke blik achter de schermen van de schouwburg.

Bij herdenken en vieren hoort muziek. Al sinds het begin der tijden bezweren wij – mensen – verdriet, woede, angst en trauma met klank. Als we vieren, doen we dat dansend, zingend en juichend. Nu, tienduizenden jaren later is dat niet anders. Die muziek, de muziek die wij beleven als we herdenken of vieren, bespreekt de Leidse dirigent Guido Marchena. Hij belicht de rol van muziek, bij het herdenken, en plaatst deze ook in een historisch kader.

Sanderien de Jong is verbonden aan Universiteit Leiden. Zij werkt mee aan het project ‘Adopteer een Dagboek’ van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie. Sanderien transcribeert een dagboek van Leidenaar Isidoor Leman, een Joodse journalist. Zij geeft Isidoor zijn woorden terug, op het toneel van de Leidse Schouwburg.

Kijk mee, maandag 4 mei vanaf 21:00u!

 

Deze livestream wordt mede mogelijk gemaakt door ALV Productions, PPCRN, Crownmotion en Loek Mentink.

Meer prachtig Leids theater live in je huiskamer? Komt eraan! Houd de social media van leidsCement in de gaten voor nieuws.

Datum

mei 04 2020
Expired!

Tijd

9:00 pm - 11:00 pm
Categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.