Verbinding en hoop in tijden van crisis

Hoe gemankeerd we ook zijn, cultuur blijven we maken. Creativiteit kan niet begrenst. Niet beteugeld. In tijden van crisis, zoekt creativiteit andere routes, net zolang, tot het toch verbindt. Met jou. Met mij. Met Leidenaren.

De Leidse Schouwburg is een theater dat menig crisis heeft doorstaan. Maar ook ten tijde van een crisis een enorm verbindende rol heeft gespeeld. De Leidse Schouwburg had een flinke rol in de Tweede Wereldoorlog, als plek waar het verzet kon worden gesteund.

Nu de schouwburg een tijd de deuren heeft moeten sluiten, om verspreiding van een nog steeds onvoorspelbaar virus tegen te gaan, opent het op een andere manier tóch zijn deuren. Om je toe te laten, te ontvangen, in een virtuele rondleiding, langs de plekken die altijd – of dat nu in 1705, in 1942 of in 2020 was – Leidenaren verbonden hebben. In hun liefde voor cultuur, of hun hunkering naar sociale contacten.

In deze livestream wordt een virtuele rondleiding langs historische plekken van de schouwburg samengebracht met de energie van DansBlok en de filosofie en impact van KASSETT. Langs de huis gebrouwen gedichten van Leidenaar André Hengeveld, die het sentiment van Leiden vervat in puntige poëzie.

DansBlok brengt twee dansen. Eén choreografie waarin de danseres noodgedwongen slechts met één arm kon dansen. Waarin de choreografie laat zien dat een crisis, op welke manier die zich ook manifesteert, zorgt voor creatieve oplossingen. Voor creatieve alternatieven. Voor nieuwe routes als oude paden zijn afgesneden. De tweede dans, ‘Be.watched’, is er één van de toekomst, één van feest, bevrijding. En vooral: van hoop.
KASSETT neemt je mee, naar vroeger. Maar ook naar nu. Naar het jaar 38. En naar 2020. En stelt jou de vraag: Wat betekent het als je je comfortzone los moet laten? Is er dan nog ruimte, voor creativiteit? Voor eigenheid? En.. voor verbinding.

Met medewerking van
Nicole Kik, rondleider Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal
DansBlok: Dieuwertje Spek, Tessa Wouters en Rosa Allessie
KASSETT: Frank Siera, Oukje den Hollander en Gerko Tempelman
André Hengeveld, Leidenaar en dichter

Datum

mei 27 2020
Expired!

Tijd

9:00 pm - 10:00 pm
Categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.