KUNST MEETS ZORG
Cultuurcoach Leiden en Cultuurfonds Leiden slaan de handen ineen om de kunst- en zorgsector bij elkaar te brengen op platform LeidsCement. Deze herfst starten wij een project waarbij we zorgverleners en makers van kunst bij elkaar brengen. Op deze manier hopen wij een waardevolle verbinding tussen de kunstsector en de zorgsector te kunnen realiseren.

Kunst is niet alleen esthetisch, maar kan ook andere functies dienen en is  wezenlijk onderdeel van onze maatschappij. In de Leidse zorgsector bestaat vraag om kunstaanbod maar vaak wordt de verbinding met makers niet gevonden. Cultuurcoach Leiden en Cultuurfonds Leiden treden nu als tussenpersonen op en verzamelen op cultuurplatform LeidsCement een portfolio aan makers die graag in de zorgsector aan de slag willen gaan.

We zoeken makers die inhoudelijk sterk zijn maar ook een luisterend oor kunnen bieden en sterk empathisch vermogen hebben. Welke discipline jij beoefent maakt niet uit, we staan open voor een breed aanbod. Aanmelden kan via het formulier op deze pagina. Je aanmelding wordt door de Cultuurcoaches beoordeeld. Heb je aantoonbare ervaring met werken in de zorg? Dan nemen we jou graag in ons portfolio op. Heb je dat niet maar sta je wel open voor een project in de zorg? Dan maken we op basis van je aanmelding graag een afspraak voor een gesprek, op basis waarvan we bepalen of we kunnen samenwerken.

Indien jouw aanmelding wordt goedgekeurd verschijnt jouw profiel bij het aanbod op LeidsCement. Zorgaanbieders gaan in dit aanbod op zoek naar een maker die bij hen past. Indien nodig proberen de Cultuurcoaches actief verbindingen te leggen tussen makers en instellingen. Financiële afspraken worden gemaakt tussen kunstaanbieder en zorgverlener, Cultuurcoach Leiden en Cultuurfonds Leiden hebben slechts een verbindende en faciliterende functie.

Ben jij kunstenaar en wil jij iets betekenen voor een project in de zorg? Meld je aan en vul onderstaande gegevens in!

Bekijk de profielen