Over ons

"leidsCement, een nieuw online makersplatform voor nieuws, projecten en events voor de Leidse culturele sector"

Even voorstellen: wij zijn leidsCement, een nieuw cultureel platform voor Leiden & omgeving waar je elkaar kunt vinden. Een plek waar Leidse makers en culturele instellingen ideeën kunnen uitwisselen en de fundering voor plannen kunnen leggen.  Een soort digitale Rolodex, dus. Maar ook een agenda, een prikbord, een krant, een vacaturebank… 

Daarnaast komt er plek voor agendapunten ‘in potlood’, waar events die nog in de planfase zijn meer vorm kunnen krijgen door ze te delen met de Leidse creatieve community.

Cultuurkwartier Leiden

Zo hopen we bijvoorbeeld dubbelboekingen te voorkomen, en samenwerking te stimuleren. We willen meer publiek trekken, ideeën en middelen delen, elkaar versterken en van elkaar leren.

Leiden heeft veel prachtige oude cultuur en ook alle bouwstenen voor een levendig, gevarieerd, inclusief en veelkleurig artistiek landschap van nu. Als we aan al die stenen en steentjes wat leidsCement toevoegen, bouwen we er samen iets nog mooiers mee! 

Deze site is nog een beetje een work in progress. Kijk dus rustig rond, meld je aan en mail ons vooral met feedback en opmerkingen!