Donderdag 2 april vanaf 20:00 slaan CultHelden en Marktsteeg 10 de handen ineen voor een avondvullend cultureel programma. Uiteraard live te volgen vanuit je huiskamer of welke kamer dan ook. Op het programma staan Nico Dijkshoorn, René Oskam, Casper Faassen en Plaatjes Vullen Gaatjes.

We kickstarten de avond om 20:00 uur met René Oskam die gedichten in super normaal Nederlands gaat voordragen uit zijn verschenen bundels Zwemles in een Zee van Tijd, Safari door de Kosmos en Laatste Kind onder de Zon. De sinds 2016 fulltime dichter die in 1996 zijn eerste gedicht schreef haalt zijn inspiratie meestal uit alledaagse dingen zoals boodschappen doen of een bankoverval plegen.

Na René gaan we door met Nico Dijkshoorn en Casper Faassen die onder anderen gezamenlijk hun kijk gaan geven op verschillende stukken uit de serie ‘Dijkshoorn Kijkt Kunst’. Voor het Kröller-Müller Museum stelde Nico een succesvolle audio-rondleiding samen en in een tweegesprek gaan de mannen samen in gesprek over wat kunst met hen doet. Wat er verder in de show nog qua creativiteit tussen deze twee Leidse artiesten naar boven komt opgeborreld gaan we donderdagavond meemaken! Zorg dus dat je tijdig inschakelt! 

We sluiten de avond af met een knallende vinyl-dj-set van Plaatjes vullen Gaatjes. Marieke Vos, Pieter van der Geest en Erik Olijerhoek houden van grammofoonmuziek en zijn nooit gestopt met verzamelen. Marieke en Erik swingen daarnaast met hun stichting voor sociaal-maatschappelijke doelen. In hun strijd tegen eenzaamheid en ongezelligheid wagen we donderdagavond dansjes met liefhebbers en luisteraars. Zet die discobal maar vast aan!

…. en het is na deze avond niet over en zeker niet voorbij. Dit is een terugkerend programma, dus houd leidsCement in de gaten voor nieuws over meer mooie programmering bij Marktsteeg 10!

leidsCement

leidsCement

leidsCement is een nieuw online makersplatform voor nieuws, projecten en events voor de Leidse culturele sector.

Andere berichten

Anne van den Dool
oktober 31, 2022
Anne van den Dool
september 19, 2022
Anne van den Dool
augustus 10, 2022