In samenwerking met leidsCement presenteren de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal Leiden een drietal livestream programma’s op liveplatform CultHelden. Vanavond, op 4 mei, beleef je een speciaal theaterprogramma over herdenken en vieren.

‘Hoe gemankeerd we ook zijn, cultuur blijven we maken. Creativiteit kan niet worden begrensd of beteugeld. In tijden van crisis, zoekt creativiteit andere routes,’ aldus Monique Aalbers van Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal. ‘Door deze samenwerking met leidsCement kunnen we theater levend houden in Leiden, ook al kan ons publiek niet fysiek aanwezig zijn.’

De uitzending van 4 mei fungeert als ‘Theater na de Dam’ en belicht de geschiedenis van Leiden tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het bijzonder de Leidse Schouwburg, waar Duitse soldaten vertier vonden terwijl in datzelfde gebouw voedselbonnen gedrukt en papieren vervalst werden door het verzet. Guido Marchena belicht de rol van muziek bij herdenken en Sanderien de Jong vertelt over het project ‘Adopteer een dagboek.’ Sanderien transcribeert een dagboek van Leidenaar Isidoor Leman, een Joodse journalist tijdens de oorlog. Zij geeft Isidoor zijn woorden terug, op het toneel van de Leidse Schouwburg.

De verdere streams zijn de komende twee weken te zien en worden gemaakt in samenwerking met o.a. MC Kassett, André Hengeveld, DansBlok, PS|theater en Eveline van Rijswijk. De streams zijn live te volgen op Facebook en via www.culthelden.com.

Deze livestreams worden mede mogelijk gemaakt door ALV Productions, PPCRN, Crownmotion en Loek Mentink.

Sophie Jansen

Sophie Jansen

Andere berichten

Anne van den Dool
oktober 31, 2022
Anne van den Dool
september 19, 2022
Anne van den Dool
augustus 10, 2022