Jamie de Groot is danser, choreograaf en oprichter van gezelschap Dance Company The Kitchen. Zoals vele van zijn mede-makers zag Jamie het landschap waarin hij werkt drastisch veranderen door de Coronacrisis. Hij besloot hierop te reageren met de kunstvorm die hij het best beheerst: dans.

Op het moment dat de quarantaine startte, merkte ik dat ik even in een gat viel. Ik wilde graag nog steeds creatief bezig zijn, maar om mijzelf in alle bochten te wringen om toch te op een manier te kunnen optreden of projecten te starten met het gevoel van ‘moeten’ wilde ik niet. Ik vond het belangrijk om bij mezelf te blijven en niet te veel toe te geven aan Corona, het is tijdelijk en het is voor mij niet het ’nieuwe normaal’. Als dansmaker wilde ik altijd al iets met film uitproberen en ik voelde dat de tijd nu daar was om dat te doen. Ik wilde met Dance Company The Kitchen video’s maken met een knipoog naar de Corona-tijd, wat is er in de quarantaine gaande bij de mens?’

In het begin toen de 1,5 meter regel er kwam zagen we dat veel mensen geen afstand hielden.
In plaats van boetes uitdelen, kwamen wij met een andere optie…
Wat gebeurt er als je tijdens het flaneren niemand om je heen hebt om indruk op te maken met je imago? Een video opgenomen op de mooiste karakteristieke plekjes in het bijna lege Leiden.
De technologie biedt ons in deze tijd veel mogelijkheden om contact te houden, maar het heeft ook zijn grenzen. Kan technologie van de toekomst ons sociale leven vervangen? 
Jamie de Groot

Jamie de Groot

Jamie de Groot is oprichter van Dance Company The Kitchen.

Andere berichten

Anne van den Dool
oktober 31, 2022
Anne van den Dool
september 19, 2022
Anne van den Dool
augustus 10, 2022