Productiehuis en theater De Generator presenteerde op donderdag 17 maart de eerste editie van hun theaterevenement ‘On Probation’. Het theater is officieel nog in verbouwing, maar geeft komend jaar al wel een duidelijk voorproefje van wat het publiek kan verwachten. On Probation is een reeks voorstellingen over maatschappelijke thema’s, zoals woonrecht, homorechten en migratie/vluchtelingenbeleid. 

De boodschap voorop

Theater De Generator is een nieuw theater in Leiden waar idealisme en kwaliteit als basis dienen. Hoewel professioneel maatschappelijk geëngageerd theater wel bestaat in Nederland is de intentie hierbij vaak in de eerste plaats om theater te maken; de kritische boodschap komt op de tweede plaats. De Generator wil als eerste theater in Nederland juist de boodschap voorop stellen en professionele maatschappelijk-gegeëngageerde theatergroepen een podium bieden. 

Wat volgt nu?

On Probation #1 was een geëngageerde avond met twee theatervoorstellingen, een panelgesprek, een modeshow en (gratis) eten. ‘Dakloosheid en woonrecht’ was als thema gekozen voor de eerste editie van de reeks. ​Op 29 april volgt de tweede editie van On Probation met als thema LHBTQ (lesbian/homosexual/bi-sexual/ transgender/queer). Overdag zijn er lezingen en presentaties door Leiden University Pride en Amnesty International Student Group. Aansluitend is er een avondprogramma met theater, debat en een afsluitend dansfeest. 

Meer informatie over dit event? Bezoek naar de website van De Generator.

leidsCement

leidsCement

leidsCement is een nieuw online makersplatform voor nieuws, projecten en events voor de Leidse culturele sector.

Andere berichten

Anne van den Dool
oktober 31, 2022
Anne van den Dool
september 19, 2022
Anne van den Dool
augustus 10, 2022