De toekomst: zelden is deze zo onzeker geweest. De impact van de coronacrisis is groot en tegelijkertijd nog onduidelijk. Verandert ons bestaan, onze manier van werken, recreëren en reizen voor altijd? Hoe ziet ons fysieke contact er over een jaar uit? Gaan we het allemaal in onze portemonnee voelen? Wordt deze periode een hoofdstuk in de geschiedenisboeken of blijkt het slechts een rimpel in de tijd? Moeten we ons leven ingrijpend veranderen?

Kortom: Wat Nu?

Deze zomer slaan Leidse podiumkunstorganisaties de handen ineen. Samen met de stad gaan de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal, de Veenfabriek, PS|theater, DansBlok, Fields of Wonder en KASSETT op zoek naar antwoorden op de vraag ‘Wat nu?’.

Na alle online initiatieven gaan we weer offline. We gaan naar buiten. Van dans tot toneel, van muziek tot ervaringstheater: met elkaar en met jou zoeken we uit hoe we moeten leven, vanaf nu. Een zoektocht naar hoe het nu verder moet. Naar hoe de toekomst eruit komt te zien, hoe je straks eet, danst, werkt en verliefd wordt. Het is een open uitnodiging aan alle Leidenaren om geïnspireerd, verwonderd en geëmotioneerd te raken.

Wat Nu? Theaterfestival vindt plaats op iedere laatste zondag van de maand (28 juni, 26 juli, 30 augustus en 27 september) op meerdere locaties in de binnen- en buitenstad van Leiden – uiteraard conform de geldende maatregelen rondom corona.

Op het programma:

DansBlok: Center Point
Center Point gaat over huidhonger, over zoeken naar verbinding, over het vinden van je thuis, je ‘center point’. Wie zich thuis voelt in zijn lichaam, voelt zich overal thuis. Je lichaam is je huis. Je lichaam draagt je overal naar toe. Voor ons dansers is dit een vanzelfsprekende gedachte, maar dit is nu meer dan ooit de dagelijkse werkelijkheid. Je lichaam is het enige waar je op dit moment op kan vertrouwen, bouwen, voor moet zorgen. Je lichaam is je kompas, het centrale punt waarvandaan je richting zoekt.

Filmmaker Sam van Zoest vertaalt het verhaal naar film, deze is ook te zien tijdens Wat Nu? in Scheltema en via een QR-code die op de voorstellingen-locatie te zien is. 

Zondag 28 juni, Grote Zaal, Stadsgehoorzaal

Tijden: 14.00, 15.30 en 17.00 uur

Reserveer gratis tickets.

PSItheater: TOOS, wat nu?

Wat doet deze tijd met iemand die alles al een keer heeft meegemaakt? TOOS, wat nu? is een hartverwarmende, muzikale luistervoorstelling waarin acteur Tijs Huys bij de 102-jarige Toos antwoorden hoopt te krijgen op de grote vragen van deze tijd. 

Zondag 28 juni, Breezaal, Stadsgehoorzaal

Tijden: 14.30 en 16.00 uur

Reserveer gratis tickets.

Fields of Wonder: PillowHead
Mensen die mensen aankijken,
op hun beurt door andere aangekeken.
Om uiteindelijke va de blik van die ander,
weer bij zichzelf uit te komen.

Het personage PillowHead ontdekt bij het ontwaken dat zijn hoofd is veranderd in een hoofdkussen. Via de blik van de anderen probeert hij zijn eigen gezicht weer terug te vinden.
Een visuele ervaringsvoorstelling tussen droom en werkelijkheid die onder de huid kruipt en nog lang op je netvlies blijft hangen.

Zondag 28 juni, Leidse Schouwburg

Tijden: 15.00 en 17.00 uur

Reserveer gratis tickets.

Veenfabriek Zoldersessies

Een Covid19-proof en flexibel programma, bestaande uit vijf liederen. Elk lied als een gerecht in een vijfgangen diner, dat je achter elkaar kan consumeren, maar waar je ook apart van kan genieten. Elk Lied een Ode aan iets wat we misschien wel heel vanzelfsprekend vonden, en waarvan we nu extra beseffen hoe belangrijk het is. Zoals elkaar ontmoeten, aanraken, samen eten, dansen, vrijen…

Wees welkom bij De Veenfabriek. Als een nieuw bandje spelen en maken we ter plekke intieme muziektheater-sessies over mensen onderweg naar een feest, midden in het feestgedruis, of juist net aan het vertrekken.

“Wil je met me dansen? Vraagt ze misschien
Al voor de tweede keer. Ja zeg ik. Denk ik. Was even
Afgeleid. Wat dan? Waar dacht je aan?
Haar dunne jurk. Haar hand die raakt de mijne aan
Dinosaurus-DNA vind je vooral nog
In vogels. Nee daar niet aan denken nu.
Nu niet aan vogels denken.”

Zondag 28 juni, Scheltema

Tijden: 20.00 uur

Kaarten rechtstreeks via De Veenfabriek.

leidsCement

leidsCement

leidsCement is een nieuw online makersplatform voor nieuws, projecten en events voor de Leidse culturele sector.

Andere berichten

Anne van den Dool
oktober 31, 2022
Anne van den Dool
september 19, 2022
Anne van den Dool
augustus 10, 2022