Fields of Wonder, organiseert samen met andere cultuurpartners dit jaar voor de derde keer het van RIJN FESTIVAL in Leiden en omgeving. Dat is een vernieuwend cultureel festival met de rivier de Rijn als inspiratiebron en als decor waarin verschillende kunstvormen zoals dans, theater en muziek zich afspelen.

Waarom de Rijn als inspiratiebron? In Leiden komen de Oude en Nieuwe Rijn samen, hetgeen voor ons symboliseert dat we een cultureel knooppunt in de regio vormen waarin op een vloeibare manier stromingen van kunst, cultuur en natuur samenkomen. Uitingsvormen die staan voor onze lokale en regionale identiteit. Bovendien is water een belangrijk thema als bron van leven en als verbindende factor tussen mensen onderling of tussen mens en natuur.

Het van RIJN FESTIVAL staat dit jaar in het teken van ‘Vrijheid: de Kunst van het Vieren’. En dat vieren wij graag samen met u! Dat doen we o.a. middels een openlucht expositie van 1000 ‘droomkussens’ op de Rijn, die we gaan realiseren met u als deelnemer.

Daarom vragen we u in de mei maand na te denken over wat ‘vrijheid’ voor u betekent. Jouw verhaal, gedicht, lied of tekeningen die wij op onze ‘droomkussens’ van 1 x 2 m kunnen plaatsen. Dit vormt de basis van de expositie en performances die op verschillende plekken in de stad zal gaan plaatsvinden als keten van vrijheidsgedachten, die alle Leidenaars met elkaar verbindt.

Vul deze kaart in of stuur uw vrijheidsdroom naar: info@fieldsofwonder.nl
Alvast hartelijk dank en vriendelijke groeten,
namens Fields of Wonder

Het OpenluchtHotel, De Poëzienacht en Burcht Silentium ( theatrale klankschaal concert) staan nu gepland op 11-12-13 september. U kunt al reserveren of een OpenluchtHotelbon bestellen, dan weet u zeker dat u een plaats heeft.

leidsCement

leidsCement

leidsCement is een nieuw online makersplatform voor nieuws, projecten en events voor de Leidse culturele sector.

Andere berichten

Anne van den Dool
oktober 31, 2022
Anne van den Dool
september 19, 2022
Anne van den Dool
augustus 10, 2022