Fields of Wonder organiseert dit jaar samen met andere cultuurpartners voor de vierde keer het van RIJN Festival in Leidse regio. Dat is een vernieuwend cultureel festival met de rivier de Rijn als inspiratiebron en als decor waarin verschillende kunstvormen zoals dans, theater en muziek zich afspelen.

Waarom de Rijn als inspiratiebron? De rivier de Rijn stroomt door onze regio, als een slagader waarlangs de cultuur in de stad en de regio zich heeft ontwikkeld en blijft ontwikkelen. Het symboliseert het culturele knooppunt in de regio waarin op een vloeibare manier stromingen van kunst, cultuur en natuur samenkomen. Met ons festival voegen wij ons in die verbindende stroom.

Daarnaast is het water soms ook onpeilbaar en beangstigend, net zoals onze emoties dat kunnen zijn… De angst om overspoeld te worden door het stijgende water als gevolg van de klimaatverandering groeit, evenals de angst die velen voelen door alle veranderingen ten gevolge van de coronacrisis.

Waar is Bennie Bang? onderzoekt hoe we gezamenlijk onze angsten beheersbaar kunnen houden en daarmee onze vrijheid optimaal kunnen beleven en vieren. Vrijheid is immers, net als de kunsten, een overwinning op de angst.

Geef ons je angst wij geven er de hoop voor terug!
Fields of Wonder initieert, organiseert en geeft vorm aan een groot doorlopend en poëtisch community art project waarvan alle activiteiten voor het komend jaar vallen onder het van RIJN Festival. Met het thema Waar is Bennie Bang? gaan we individuele en collectieve angsten vangen. Samen met inwoners van de Leidse regio zoeken we in alle hoeken en gaten van de samenleving waar die angsten zich schuilhouden. Gezamenlijk ontwikkelen we een hedendaags ritueel waarmee we onze angsten kunnen vangen en beheersen. Zodat we, met elkaar, onze vrijheid kunnen blijven vieren.

Vul deze kaart in of stuur jouw vrijheidsdroom naar: info@fieldsofwonder.nl


Alvast hartelijk dank en een vriendelijke groet,

Fields of Wonder

leidsCement

leidsCement

leidsCement is een nieuw online makersplatform voor nieuws, projecten en events voor de Leidse culturele sector.

Andere berichten

Anne van den Dool
oktober 31, 2022
Anne van den Dool
september 19, 2022
Anne van den Dool
augustus 10, 2022